Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor får jeg vondt i hodet etter runking?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg har plutselig begynt å få vont i hodet (ikke penishodet) etter/underveis runking. Hodepinen går over etter rundt 20 min med paracet og over 3 timer uten. Har vært i mye fysisk aktivitet i det siste, og får ikke vont i hodet av det

Besvart 12.06.2019 11:19
 

Svar
Hei gutt 15!

Det kan noen ganger skje at en får hodesmerter etter å ha runka eller etter en har hatt sex med noen. Når det skjer, kan en lett bli urolig og lure på om det er noe farlig eller om en bør sjekke det opp. Noen ganger kan en slik kraftig og uvanlig hodepine være viktig å få undersøkt av lege, spesielt om en får andre symptomer i tillegg til hodesmertene.

Noen ganger kan en ubevisst spenne seg i rygg, nakke og skuldre når en har sex alene eller med en partner. Dette tenker en gjerne ikke over når det skjer. For noen er det også viktig å spenne muskulatur for å få orgasmer når en bruker enkelte teknikker. Hodepinen kommer etter orgasmen og etter en ikke spenner seg lengre. Klarer en å slappe av i kroppen og på den måten unngå å spenne seg, så vil en heller ikke få hodepiner etter en er ferdig å onanere eller andre former for sex. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse