Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg ta vare på krøllene mine?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente med krøllete hår og vet ikke hvordan jeg skal ta vare på de. Det jeg har begynt å gjøre er å dusje hver morgen for da kommer krøllene tilbake for resten av dagen. Men jeg vil gjerne slippe dette for det er ikke alltid de rekker å tørke. Har dere noen tips eller råd for hvordan jeg kan beholde krøllene over natta. For det er kun natta som er problemet. Og jeg har hårtype 3b/3c (det varierer fra dag til dag og jeg er ikke helt sikker på hvilken av de to det er). Og hvis dere ikke har noe råd, har dere noen krøllekremer elns som kanskje kunne passa?

Besvart 12.06.2019 16:41
 

Svar
Hei jente 13 år.

Du forteller at du har krøller, og at du ønsker å ta vare på og fremheve dem. Så hyggelig at du er fornøyd med håret ditt.

Du pleier å dusje om morgenen fordi krøllene kommer bedre frem i vått hår. Det har jeg hørt andre si også. Jeg vet ikke om noe som gjør at man beholder krøllene over natta, men kunne det vært mulig å bruke en sprayflaske med vann (slik de bruker hos frisøren) og sprute litt vann i håret om morgenen i stedet for å dusje hele håret? Da vil håret bli fuktig og krølle seg, men ikke kliss vått.

Det finnes også ulike krøllekremer, håroljer osv, men det er bedre at du får tips fra en frisør om hva som er bra å bruke på ditt hår. Du kan gå innom en hvilken som helst frisør og spørre om de har noe å anbefale deg.

Håper dette var til hjelp for deg og lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse