Hopp til hovedinnholdet

Jeg har begynt å kaste opp en uke etter hjernerystelsen...

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg fikk hjernerystelse for en uke siden, i dag våknet jeg opp svimmel og kvalm (har følt meg helt normal de andre dagene) nå har jeg kastet opp flere ganger. Er det farlig?

Besvart 01.08.2019 19:12
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

At du våknet opp svimmel og kvalm idag, etter å ha vært bra i mange dager, behøver ikke å ha noe med hjernerystelsen å gjøre. Det kan hende du rett og slett har fått et magevirus.

Ellers finnes det noe som heter postconcussion syndrom. Det betyr plager man kan ha etter hjernerystelse i uker eller måneder etter skaden som svimmelhet og hodepine. Dette er normalt og ikke farlig. 30-90 prosent vil kunne oppleve noen grad av postconcussion syndrom. 

Om du er blitt dårligere utover dagen og er sikker på at dette ikke er magevirus, vil jeg råde deg til å ta kontakt med legevakt på telefon 116117

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse