Hopp til hovedinnholdet

Får vond og rar følelse i øret, har hatt mellomørebetennelse.

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei! jeg er en jente som tidligere har hatt mellomørebettenelse. Jeg fikk resept på antibiotika og brukte det slik jeg skulle. Men fortsatt eller veldig lenge siden med denne behandlingen kan jeg i blant kjenne at jeg får litt vondt og rar følelse i øret og til og med hører jeg litt rare lyder i øret som ofte kommer når jeg gjesper. Men lydene er ikke like høye som før. Jeg har ikke vært på undersøkelse hos legen etter behandlingen.

Besvart 13.08.2019 22:10
 

Svar
Hei Jente 16, og takk for at du skriver til ung.no!

Det er veldig vanskelig å si noe sikkert uten å ha tatt en titt i øret ditt selv. Noen ganger når man har mellomørebetennelse, vil trommehinnen kunne sprekke. Dette kan gi rare lyder i øret, og nedsatt høresel. Om det er dette som er problemet vil det som oftest reparere seg selv over tid.

Jeg tenker det kan være lurt å ta en tur til fastlegen for en sjekk. Da får man tittet inn og det kan være fort gjort å finne årsak, og eventuelt tiltak som bør gjøres. Dette kan være spesielt lurt for å finne ut om du burde være forsiktig med bading ol.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse