Hopp til hovedinnholdet

Jeg danse ballett og har mindre bevegelighet i venstre hofte.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg danser ballett på fritiden, og der er det et trinn hvor man først løfter foten opp med bøyd kne og så strekker ut foten når man har kommet så høyt opp man klarer. (Det er litt vanskelig å forklare men trinnet heter «développé» så du kan søke det opp på nett). Dette trinnet går helt fint for meg å gjøre med høyrefoten, men når jeg skal gjøre det med venstre foten kjenne det ut som det er noe i hofta som stopper meg. Jeg prøver å løfte foten (fortsatt med bøyd kne) høyere men jeg klarer det ikke. Det er liksom ett punkt hvor det kjennes ut som det skal knekke/klikke på plass men det gjør det ikke og jeg får liksom ikke løftet foten (når jeg prøver ut til siden sånn som trinnet skal gjøres) Men hvis jeg løfter foten opp rett foran meg som om jeg skal sparke noe foran meg og tar den ut til siden etter jeg har kommet over punktet inni hofta går det helt fint. Kort oppsummert får jeg altså ikke foten rett gjennom punktet, men må gå rundt. Hva kan det vær? Kan en kiropraktor hjelpe?

Besvart 14.08.2019 10:43
 

Svar
Hei Jente, 18 år!

Jeg kan dessverre ikke svare den på årsak til mindre bevegelighet i den ene hoften din. Mitt råd er å oppsøke en fysioterapeut med god kunnskap innen idrett. Der vil du bli undersøkt og få et individuelt opplegg ut i fra funn på undersøkelsen.

Lykke til!

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fysioterapi

Hos fysioterapeuten (colourbox.com)

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse