Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg løsne opp i stive ledd i kroppen?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hvordan kan jeg løsne opp i stive ledd i kroppen? Sliter med at kroppen er stiv (særlig skuldrene og ryggen og litt nakken) selv om jeg tøyer og strekker hver kveld. Det blir verre nå som skolen startet og jeg må sitte masse å jobbe så derfor jeg vil prøve å fikse det litt

Besvart 14.08.2019 14:17
 

Svar
Hei Gutt, 17 år!

For å bli mykere kan man jobbe med bevegelighetstrening/ tøyning. Vi i ung.no setter dessverre ikke opp treningsprogrammer, men her er noen sider hvor du kan finne tips til bevegelighetstrening: 
Bevegelighetstrening- olympiatoppen
Mobilitetstrening

Det kan ta tid å få bedre bevegelighet/ mykere rygg fordi muskler, sener og bindevev skal tilpasse seg  Hvor raskt man blir mykere er også litt avhengig av gener/ anatomi (hvordan dine ledd og muskler er): noen er myke fra naturens side, andre må jobbe mer for å bli det, og ikke alle kan bli like myke. 

Det er viktig å være varm og god  muskulaturen når du tøyer, og at du ikke tar i for mye. Dette er for å unngå skader. Du skal kjenne at det strekker, men det skal ikke være vondt. 

Lett sirkulasjonstrening er også positivt for stive ledd. Det kan være så gå deg en tur, jogge, sykle eller noe annet du liker som gjør at du beveger deg og hjertet slår litt raskere. 

Tenk også over hvordan du sitter og jobber med skole/lekser. Kjenn at du sitter avslappet og at du ikke trekker skuldrene opp mot ørene. Da spenner du musklene unødvendig, og man kan føle seg stram/støl i nakken.

Hvis det er et vedvarende problem kan det være lurt å oppsøke en fysioterapeut som kan komme med mer spesifikke råd tilpasset deg.

 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fysioterapi

Hos fysioterapeuten (colourbox.com)

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse