Hopp til hovedinnholdet

Besvimte når jeg ordnet med piercing i øret

Jente 15 år
 

Spørsmål

I dag hadde jeg en veldig ubehagelig opplevelse. jeg var alene hjemme. Jeg skulle bytte til noen ringer i piercingen min i øret. Jeg brukte kanskje 10 min på å prøve å få den inn, øret ble rødt. Plutselig ble jeg skikkelig svimmel og så ganske dårlig. Jeg lukka øynene og trodde det ville bli bedre da jeg åpna de. Det ble verre og jeg ble enda mer uvel. Først så jeg svart, så veldig tåkete, så mista jeg balansen. jeg la meg ned på gulvet og det ble mørkt, jeg tror jeg besvimte da. Vet ikke hvor lang tid det gikk, så gikk jeg opp får å hente mobilen. Da sjangla jeg og måtte holde meg fast i gelenderet så jeg ikke falt. Det føltes ut som at jeg hadde sittet på en karusell også skulle prøve å gå. Så kasta jeg opp, ikke med vilje, jeg har forresten bulimi. Jeg lurer på om jeg besvimte? kan det her ha noe med piercingen i tillegg til bulimien å gjøre? fordi det skjedde akkurat da jeg ordna med piercingen.

Besvart 16.08.2019 17:48
 

Svar
Hei Jente 15, og takk for at du skriver til ung.no!

Ja, det høres ut som at du kanskje besvimte, men det er vanskelig å si så mye om årsaken uten å undersøke deg først. Noen ganger kan man få det som kalles en "vaso-vagal" reaksjon, hvor blodårene utvider seg. Da får man lavt blodtrykk, og man kan besvime. Det er ofte dette som skjer hos de som besvimer når de ser blod eller når de skal ta blodprøver og liknende, men det kan jo godt hende det ble utløst fordi du holdt på med piercingen i øret.

Hvis man er underernært som ved bulimi, vil man nok kunne ha lavere terskel for å besvime enn andre. Ved oppkast mister man mye veske, som også kan bidra til lavt blodtrykk.

Jeg tenker uansett at det er lurt med en tur til fastlegen for en sjekk, da det ikker er normalt å besvime når man endrer piercing i øret. Da kan man forsøke å finne årsaken til at det skjedde, og finne en løsning slik at det ikke skjer igjen.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse