Hopp til hovedinnholdet

Føler meg veldig sliten og svimmel. mangel på d vitamin og jern.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei dere De siste månedene har jg følt meg sykt sliten! Jg er sliten hele tida, jg blir ikke sulten, jg blir så lat også noen ganger er jg utrolig svimmel, det føles som om noe svart kommer øynene litt så går det bort!? Jg skjønner ikke grunnen til dette? Hva tror dere det er og hva burde jg gjøre Jg var hos legen min 3-4 måneder tilbake da sa han at jg har utrooolig mye mangel på D-Vitamin og jern Jeg fikk egne d vitamin tabletter som jg måtte ta daglig og han sa de er utrolig sterke og er bare til deg foreldrene mine tror at det som skjer med meg er pga jg har mangel på d vitamin og jg tar aldri tabletter fordi jg greier ikke å svelge inn en tablett

Besvart 16.08.2019 19:54
 

Svar
Hei Jente 13, og takk for at du skriver til ung.no!

Hvis du mangler D-vitamin og jern kan dette i seg selv føre til at du blir svimmel, slapp og lite sulten. Hvis du ikke klarer å svelge tabletter, finnes det D-vitamin dråper, og andre gode kilder til jern.

Det er viktig at du forteller foreldrene dine, og fastlegen din at du ikke klarer å svelge tabletter, så du kan få hjelp til å fortsatt få i deg det du trenger.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse