Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en rød og øm klump i underlivet, er det farlig?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14. Den siste tida har jeg hatt et ømt punkt i underlivet. Når jeg var på do så prøvde jeg og se om det var noe synlig. Så så jeg at det var en rød klump. Det kjennes nesten litt ut som et myggstikk, men det er det ikke. Et gjør vondt når jeg kommer borti. Klumpen er liksom ikke inni vagina men den er på huden der det er hår. Jeg har ingen anelse på hva det kan være og lurte på om det er noe farlig.

Besvart 18.08.2019 08:22
 

Svar
Hei jente 14 år

Det er dessverre ikke mulig å si eksakt hva som er årsaken til din kul under huden ved underlivet uten en undersøkelse, og det er det bare en lege som kan gjøre.

De vanligste årsakene til kuler i og ved underlivet, er betente hårsekker etter intimbarbering, eller tilstoppede kjertler/kviser. Dette er helt ufarlig, veldig vanlig, men kan være veldig plagsomt. Det vil gå over av seg selv om du lar området får fred og ikke klemmer på det, men det kan ta litt tid.

Om det blir verre og du får smerter, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med fastlege din, eller lege ved helsestasjon for ungdom, slik at du kan få en undersøkelse og evt. behandling. Jeg legger også ved noen artikler, som kanskje kan gi deg noe svar.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 
Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse