Hopp til hovedinnholdet

Går på p-piller, men er redd jeg er gravid. Hatt mensen over en uke.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lurt på dette i noen dager. Jeg går på P-piller og jeg har hatt mensen i en liten periode nå. Det har hvertfall vert over 1 veke, kanskje 2. Jeg begynner å bli bekymra, men venninna mi sa det er normalt. Jeg har også noen rare mensensmerter, det føles ut som at noen presser meg nede der, det stikk av og til. Jeg har hatt ubeskyttet sex 4 ganger med samme person på under 1 mnd.. han har kommet inni meg 1 gang tror jeg, så jeg er redd for at jeg er gravid... jeg er skikkelig stressa og dette kan gå utover skole og søvnen min.. var så snill svar fort

Besvart 20.08.2019 10:21
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til oss. Siden du går på p-piller, er det lite sannsynlig at du er gravid hvis du har tatt dem på riktig måte (hver dag). Du har mensen nå, og det er også derfor lite trolig at du er gravid. Dersom du har mye smerter, press nedover under mensen som er ulikt vanlig menssmerter vil jeg anbefale deg å ta en tur til Helsestasjon for ungdom denne uka. Der kan du få time raskt og en sjekk både ifht kjønnssykdommer og graviditet.

Jeg regner med du er på skolen denne uka, og derfor kan du også kontakte helsesykepleier på skolen, dersom ikke Helsestasjon for ungdom er åpen de første dagene. Legger også ved en oversikt over ulike hjelpetjenester man kan ringe eller chatte dersom man trenger det.

Lykke til med skolestart.

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse