Hopp til hovedinnholdet

Har en liten kule over klitoris. Hva er dette? Er redd for kreft.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år. Jeg har aldri hatt sex før, men jeg onanerer noen ganger i uka. Jeg har en liten kule over klitoris, akkurat under kanten av de ytre kjønnsleppene. Kulen er litt mindre enn en ert. Den er ganske vond å ta på og et område rundt er også ømt. Kulen er ganske hard (litt som en ert) og sitter fast under huden. Det klør litt i området rundt også. Jag har hatten kule litt lengere nede før, men den forsvant etter en stund. Jeg er selvfølgelig redd for hva det kan være, og tenker på det verste. Jeg er redd for å si ifra til noen fordi det er flaut og jeg føler jeg er ekkel. Tenk hvis jeg har kreft eller det er at jeg onanerer for ofte? ! Hva skal jeg si til mamma? Huff, jeg er veldig bekymret... Plis svar fort! Hvilsen meg❤️

Besvart 24.08.2019 19:00
 

Svar
Hei jente 15 år. 

Så fint at du onanere og nyter kroppen og kjønnet ditt! Det er ikke flaut at en onanerer og det er heller ikke ekkelt at en onanerer. Det er tvert i mot sunt å onanere! 

Det er ikke vanlig at unge jenter får kreft i den ytre kjønnet. 

Kan den kulen du kjenner være en irritert/betent kjertel eller et inngrodd hårstrå? Da kan en få en slik kul som du beskriver. 

Du kan snakke med jordmor eller lege på helsestasjon for ungdom. Da vil du få vite sikkert hva kulen er, og du slipper å bekymre deg. Helsepersonellet er vant til akkurat slike spørsmål som dette! 

Fortsett å nyte kroppen og kjønnet ditt og gled deg over god seksualitet med deg selv. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier/spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse