Hopp til hovedinnholdet

Prikker og blemmer bakerst på tungen, hva kan det være?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg lurer på en ting. Jeg oppdaget såkalte prikker eller blemmer bakerst på tunga. Noen små å noen mellom store. De er røde. Jeg lurer på hva dette kan være, eller om det kan på noe vis være farlig? Hva kan evt gjøres for å bli kvitt dem. Hva kommer det fra? Det er også en hvitt belegg i området om det også skulle hatt betydening. Det kjennes nesten ut som om jeg er forskjøla når jeg skal svelge. Men er ingen form for forskjølet. Takk for svar :)

Besvart 27.08.2019 11:39
 

Svar
Hei Gutt 18, og takk for at du skriver til ung.no!

det finnes flere årsaker til dette, vanligst er nok betennelser som følge av virus eller bakterier. Hvis du samtidig kjenner deg litt sår i halsen passer jo dette ganske godt, men det er vanskelig å si noe sikkert uten å ha undersøkt deg selv først. Hvitlig belegg på tungen kan komme fra diverse infeksjoner med sopp eller bakterier, og vil nok også forsvinne når du blir bedre i halsen.

Dette er nok ikke noe farlig, og de vil nok forsvinne med tiden. Hvis du kjenner deg bekymret kan du ta en tur til fastlege eller helsestasjon for ungdom for en rask titt.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse