Hopp til hovedinnholdet

Hoven på ytre kjønnslepper

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har slitt veldig med en hoven ytre kjønnsleppe. Den er vond og hoven ig det kan være ubehageli å ha på trenge bukser, sex føles også ubehageli iblant. Det ser nesen ut som en liten flekk midt på som har mistet litt hud, men det er vanskelig å se om dette kan være et inngrodd hår. Hva kan det være?

Besvart 01.09.2019 11:27
 

Svar
Hei

Hoven ytre kjønnsleppe er ofte et resultat etter barbering. Da er det lett å få hårrotbetennelse og det gir ømhet og smerte.

Kan det være årsaken?

Hvis du har en pinsett, kan du forsøke å nappe ut det håret som ligger under huden. Vask deretter med pyriseptvann eller annen rensende væske.

Hvis du ikke får det til, så anbefaler jeg deg å be helsestasjon for ungdom eller fastlegen se på det.

Lykke til :-)

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Normale eller unormale kjønnslepper?

Kjønnslepper

Intimbarbering gjør at jenters kjønnsorgan blir mer synlig, og mange jenter er usikre på om kjønnsorganet deres er normalt. Hva hvis den ene kjønnsleppen er større enn den andre, eller hva hvis de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre? Alt sammen er like normalt!

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse