Hopp til hovedinnholdet

Kul ved siden av klitoris, kan det være kreft?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år. Jeg har aldri hatt sex før, men jeg onanerer noen ganger i uka. Jeg har en liten kule over klitoris, akkurat under kanten av de ytre kjønnsleppene. Kulen er litt mindre enn en ert. Den er ganske vond å ta på og et område rundt er også ømt. Kulen er ganske hard (litt som en ert) og sitter fast under huden. Det klør litt i området rundt også. Jag har hatten kule litt lengere nede før, men den forsvant etter en stund. Jeg er selvfølgelig redd for hva det kan være, og tenker på det verste. Jeg er redd for å si ifra til noen fordi det er flaut og jeg føler jeg er ekkel. Tenk hvis jeg har kreft eller det er at jeg onanerer for ofte? ! Hva skal jeg si til mamma? Huff, jeg er veldig bekymret... Plis svar fort! Hvilsen meg❤️

Besvart 07.09.2019 17:51
 

Svar
Hei

Selve kulen du beskriver er klitorisen. Den er som en liten ert. Kulen er ikke farlig og du trenger ikke å si i fra til din mor. Dette har ingenting med onanering å gjøre.

Å ta på klitoris kan også gjøre vondt. Vil tenke at det er klitoris du tar på når du føler smerte. Tar man hardt på klitoris kan det være vondt. Om du tar forsiktig att og fram over klitoris med for eksempel litt olje eller glidemiddel vil det mest sannsynlig ikke gjøre vondt lengre. Da vil du heller oppleve nytelse.

Der de innerste kjønnsleppene møtes foran, finnes klitoris, som er et meget følsomt organ. Klitoris sitter ca. en til to cm over urinrørsåpningen. Den tuppen du kjenner er mest sannsynlig klitoris.

Bare en liten del av klitoris synes på utsiden av kroppen, og kalles klitoristuppen. Klitoris kan være opp mot 10 cm lang, og strekker seg litt innover før den bøyer seg bakover mot endetarmsåpningen. Rett før urinrøret og skjeden, deler klitoris seg i to bein som fortsetter på hver side av skjeden og urinrørsåpningen. Dermed kan klitoris stimuleres både på tuppen, men også via bevegelse i skjedeåpningen.

Tuppen på klitoris har mange nerveender på samme måte som tuppen på en penis, men faktisk mange flere – det er dette som gjør den så følsom for stimulering.

Klitoris består av tre deler; glans klitoris, klitorisskaftene og forhuden til klitoris, eller klitorishetten. Det er stor forskjell fra kvinne til kvinne hvor mye av glans klitoris som vises når man er seksuelt tent. Når man blir seksuelt tent blir hele klitoris fylt med blod og noe av glans kommer vanligvis fram fra klitorishetten. Hvor mye som vises er forskjellig fra kvinne til kvinne. Klitorishetten har man for å beskytte den følsomme glans klitoris.

Det er forskjell fra kvinne til kvinne hvordan den ytre delen av klitoris ser ut, hvordan hetten ligger. Når en stimulerer på eller rundt klitoris så vil forhuden bevege seg fram og tilbake, og du kan få nytelse og orgasmer av det. Klitoris har som eneste funksjon å skape seksuell lyst.

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Normale eller unormale kjønnslepper?

Kjønnslepper

Intimbarbering gjør at jenters kjønnsorgan blir mer synlig, og mange jenter er usikre på om kjønnsorganet deres er normalt. Hva hvis den ene kjønnsleppen er større enn den andre, eller hva hvis de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre? Alt sammen er like normalt!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse