Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å få hår opp til navlen for jenter, og spm om kjønnslepper.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om det er vanlig å få hår opp til navelen når man er jente, jeg er 14 år. Er dette vanlig? Og hvilken måte burde jeg ta det vekk på? For å ikke få mere hår osv. Jeg har også lange indre kjønnslepper, er dette normalt? Er redd for at gutten syns det er ekkelt å ha lange indre kjønnslepper :(((((

Besvart 12.09.2019 13:57
 

Svar
Hei jente 14 år.

Du spør om det er vanlig å få hår opp til navlen for jenter, og det er veldig vanlig. Noen har mer enn andre, og noen har mørkere hår enn andre. Hvis håret er mørkt vil det synes bedre.

Den beste måten å fjerne dette håret på, er nok med voks, med det finnes også andre måter, som for eksempel barbering. Jeg legger ved en artikkel om hårfjerning, der kan du leser mer.

Du spør også om det er normalt å ha lange kjønnslepper. Mange unge jenter fortviler fordi de tror at kjønnsleppene sine er annerledes enn hos andre, og for at gutter ikke vil like det. 

Størrelsen på de indre kjønnsleppene varierer veldig, det er forskjellug fra jente til jente. Noen har store kjønnslepper som henger langt utenfor de ytre kjønnsleppene, andre har små kjønnslepper. Begge deler er like normalt. Farge og fasong vil variere. Det er også helt normalt at den ene indre kjønnsleppen er stor og den andre er liten, eller at den ene eller begge har mørk farge.

Håper dette var til hjelp for deg.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse