Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye godteri er usunt for tennene?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er den personen som er sååååå glad i godteri, men samtidig veldig redd for og ødelegge tennene mine... så jeg lurer på om du får stygge tenner hvis du spiser mye godteri men at du pusser dem godt osv.. (spiser egt bare godteri i helgene, men pleier og snoke og da pleier jeg og finne pålegg og spise det uten brødskive, men ikke noe godteri i uka, men finner kakao pulver og spiser bare pulveret)

Besvart 09.10.2019 19:15
 

Svar
Hei

Jeg synes også at godteri er deilig, og at det er vanskelig å motstå fristelsene. Godteri er veldig søtt, og av og til også litt surt. Det er ikke bra for tennene. Det er ikke godteriet vi spiser på lørdags kveld, og i bursdag, som tærer på tennene. Det er småspisingen vi gjør innimellom, alle de andre dagene. Sjokoladepålegg er det samme som godteri. Kakaopulver likeså.

Kanskje du kan ta en tyggegummi når du kjenner at godterisuget melder seg? Det kan hjelpe litt. Etter noen dager der man har redusert sukkerinntak (godteri, søtt pålegg, potetgull, kjeks og så videre) vil man oppleve at hungeren på søtt blir mindre. Man blir avhengig av sukker.

Lykke til!Vennlig hilsen tannlegen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse