Hopp til hovedinnholdet

Jeg reagerer på veldig mange hudkremer, hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei. jeg har hatt et problem lenge, og det er at jeg har veldig sensitiv hud. huden min kan fort bli helt tørr og jeg vet ikke hva jeg skla gjøre for å den mer myk eller glatt. har brukt alovera før når jeg var solbrent, og det ville ikke engang gå igjennom huden min, det bare tørket ut, og datt av som dø hud. dette skjer med andre hud kremer også. det tørker opp, og gjør huden så forferdelig klumpete (har veldig ren og fin hud), og rød og kløete, som da er plagsomt. prøvde å smøre ansiktet med en fuktighets krem fra dr. greve, der endte det at huden min hovnet opp, ble full av røde prikker som gå emg kløe. deretter klumpet huden seg og ble fet, og tykk/ekkel. kom hjem helt rød i ansiktet etter en skole dag, og kremen bare har tørket ut på huden, og bare blir som dø hud når jeg prøver å gni av igjen. ejg vet ikke hva jeg skla gjøre med huden min, den er så ofte tørr, og alle kremer ejg har kommet borte i, reagerer jeg på negativt. har dere noen tips på hva ejg skal gjøre? -jente 16 år

Besvart 12.10.2019 19:28
 

Svar
Hei jente 16 år.

Det var leit å høre at du reagerer på så mange kremer. Jeg synes det kan høres ut som om du er allergisk mot noen stoffer som finnes i kremene. Jeg tenker at det kan være lurt å bestille en time hos fastlegen din og spørre om en henvisning til hudlege, slik at du kan få testet hvilke stoffer du er allergisk mot. Jeg skjønner kjempegodt at det er kjedelig å reagere slik du gjør.

Det kan være lurt å spørre på apoteket om de kan tipse deg om en krem til ansiktet som er for dem som reagerer på mange kremer, som er uten parfyme og for sensitiv hud. Prøv på et lite område for eksempel på underarmen din først, og vent 24 timer før du smører den i ansiktet.

Håper det ordner seg for deg og at du finner noe du tåler.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilken hudtype har du?

Hudtype (colourbox.com)

Hudtypen din påvirker hvor godt du tåler sola og hva slags solbeskyttelse du bør bruke. Hvordan kan DU nyte sola, og samtidig beskytte kroppen?

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår