Hopp til hovedinnholdet

Bruk av mascara

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lyst til å starte med sminke og mascara og sånt. Men jeg er redd jeg mister farge på vippene og får stygge vipper hvis jeg bruker mascara? Mister jeg fargen på vippene hvis jeg bruker mascara?

Besvart 10.08.2018 14:59
 

Svar
Hei

Jeg kan dessverre ikke svare godt nok på dette spørsmålet til å gi deg et konkret svar. Men, jeg kan gi gode tips og råd. 

Mitt første tips er å snakke med fagfolk. Det kan være lurt å snakke med for eksempel en farmasøyt (jobber på apotek). Disse kan mer om øyehelse og kan gi veiledning på øyepleie etter bruk av mascara. En som jobber med kosmetikk på en sminkebutikk kan hjelpe deg med å velge riktig produkt og gi andre råd. De har greie på allergivennlige og andre lønnsomme produkter. 

Det vil være en risiko i forhold til bruk av sminke, enten fordi man ikke tåler det eller fordi det kan "skade" det naturlige på andre måter. Men, for de fleste går det greit og jeg tror ikke misfarging av vipper er et utbredt problem hvis man kjøper gode produkter. Før du bruker sminke kan jo dette være noe å tenke over, uansett.

I tillegg bør ikke sminke være noe man bruker for å heve selvtilliten, for du er nemlig god nok som du er! Det er jo selvfølgelig lov å pynte seg for å føle seg fin, når det er sagt :) Lykke til!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette liker jeg med meg selv!

Fornøyd gutt

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du forbedre dem?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene