Hopp til hovedinnholdet

Har ikke hatt mensen på flere mensen på flere måneder

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, er en jente på 15 år og jeg har hatt mensen regelmessig siden jeg var 11. I starten så var det litt uregelmessig men etter det har det vært regelmessig hver måned med unntak av et par dager. Jeg har ikke hatt mensen siden april og det er nå september. Jeg har ikke hatt noe form for magesmerter. Og jeg har ikke gjort noe for at mensen burde være forsinket. Bør jeg oppsøke lege eller burde jeg bare vente til når/hvis jeg får den? Hva kan være årsaken til at jeg ikke har fått den ennå? Hadde vært fint med svar så fort som mulig.

Besvart 14.09.2018 16:54
 

Svar
Hei

Så bra at du følger med og sjekker opp hva det kan være når det skjer endringer i blødningsmønsteret ditt. De første årene man har mensen er det normalt at denne er uregelmessig. Det kan gå alt fra flere måneder mellom hver gang, til bare et par uker. Mengde og hvor lenge det varer, vil også variere. Hvis mensen er borte, og man ikke mistenker graviditet, gjør man sjeldent noe sjekk hos lege for å finne årsaken før mensen har vært borte i minst 6 måneder for unge kvinner. Men det at du har hatt regelmessig mens før gjør at det kan være lurt å sjekke dette hos lege nå. Du kan bestille time hos fastlegen din eller oppsøke helsestasjon for ungdom.

Mensen kan også bli uregelmessig eller borte om det har skjedd store endringer i livet. Det kan være stress, sykdom, slanking eller at man trener veldig mye. Mensen vil da kommet tilbake som normalt når kroppen har fått hentet seg inn igjen. Noen medisiner kan også gjøre at mensen blir borte.

Prøv å finn mer ut av hvorfor mensen er borte hos deg.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene