Hopp til hovedinnholdet

Tegn på kreft

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har snust 5 ganger til sammen har aldri å prøft å røyke snuser ikke nå har aldri snust bare prøft 5 ganger Kan man merke vist man har kreft blir man fort sliten når man har det har tatt leverprøve di vær fine hadde normalt blodtrykk ??

Besvart 14.03.2019 23:45
 

Svar
Hei

Så bra at du ikke snuser eller røyker nå. 

Tegn på kreft kan være mye forskjellig. Alt fra nedsatt matlyst, smerter, vektnedgang, sår og andre plager. Hvis du føler deg frisk og fungerer normalt i hverdagen er det ingen grunn til å undersøke deg mer hos lege. Det at du har fine leverprøver og normalt blodtrykk er bra. Hvis du er i tvil om du er syk er det lurt å snakke med helsepersonell om det. Oppsøk gjerne fastlegen din eller helsestasjon for ungdom. Se mer informasjon i vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om kreft?

Kreftlinjen

Jeg lurer på om jeg har kreft? Noen i familien min har akkurat fått kreftdiagnosen, hvordan kan jeg hjelpe? Hvor lang tid tar behandlingen? Hos Kreftforeningen kan du få svar på alt du lurer på!

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kreft
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kreft