Hopp til hovedinnholdet

vennene mine sier jeg er tynn, føler meg tykk og vil ikke spise. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg tror kanskje jeg har et problem men jeg er usikker. Jeg føler meg veldig tykk og jeg føler at jeg veier for mye. Vennene mine sier at jeg er drit tynn men jeg tror ikke noe på det. Jeg føler meg dårlig etter hver gang jeg har spist fordi jeg føler at jeg blir kjempe tykk og går opp i vekt. Jeg bestemte meg for å slutte å spise for å bli tynn og gå ned i vekt. Jeg er 158 cm, og for sånn cirka en uke siden veide jeg 44 kg. Men nå veier jeg 35 kg. Jeg klarer ikke å spise og det er komplisert å forklare hvordan det er. Jeg må være tynn og jeg må være undervektig. Jeg skriver opp i en notatbok for hver gang jeg spiser kalorier. På en dag spiser jeg rundt 50 kalorier og jeg synes det er alt for mye.

Besvart 22.05.2018 20:38
 

Svar
Hei, jente 13 år.

Jeg blir veldig bekymret for deg og vil at du skal snakke med en voksen så raskt som mulig. Det er veldig farlig å spise så lite som du gjør. Kroppen din er veldig undervektig og trenger helsehjelp og støtte fra voksne. 

Det høres ut som om du er på vei inn i en spiseforstyrrelse og du kan dø av å fortsette slik du gjør nå. 

Om du ikke klarer å snakke med foreldrene dine eller helsesøster i dag eller i morgen, anbefaler jeg deg på det sterkeste å vise de det du har skrevet og svaret her fra ung.no.

Selv om du føler deg feit så er det ikke en følelse du kan stole på. Jeg legger ved noen artikler som du kan lese. 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette skjer med kroppen om du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat i én dag, og hva med en lengre periode? Hvor lite mat kan man spise før det blir farlig, og hva er egentlig konsekvensene? Her får du svar.

Les mer

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer

Skader ved spiseforstyrrelser

Trist jente på sofaen (colourbox.com)

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

Les mer

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Jente på baderomsgulvet ved siden av en vekt (colourbox.com)

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser