Hopp til hovedinnholdet

Opplevd noe kviselignende på pungen. 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Etter jeg var i bad og skulle tørke min nedre del la jeg merke til jeg hadde noe på min venstre balle, Det lignet en Kvise og den var hvit, Jeg presset på den som jeg gjør på normale kviser og jeg fikk hvit ut av den som en normal kvise, Jeg fikk alt det hvite ut og nå er den vekk, Jeg har opplevd dette 1-2 gange før og gjorde det samme men jeg ble redd, Kan dette være KjønnSykdommer eller Kreft? Denne ting/kvise var ikke lite, (men ikke gigantisk) og gjorde ikke vondt eller noe. Jeg leste på nett at noen hadde det samme og de fikk de hvite ut og søkte om lege hjelp og legen sagde det var normalt. Jeg vil IKKE snakke med Helsesøster, Mamma eller noen andre enn Ung/Dere om dette siden dette er Anonymt :) Tusen takk!

Besvart 16.05.2018 23:13
 

Svar
Hei

Du har hatt noe kviselignende på pungen. Jeg tror dette er en betent talgkjertel - det er egentlig det samme (veldig likt) som en kvise. Det er ikke farlig.

Både gutter og jenter har mange kjertler i underlivet. I puberteten vokser kjertlene pga kjønnshormonene. Da blir kjertlene mer synlige. De kan bli tilstoppet, og da kan de bli større og betente. Dette går som regel over av seg selv. Så man bør derfor ikke presse for mye på dem, da kan de bli (mer) betente. Blir det for ille; at kulen vokser eller blir veldig stor og rød, bør man oppsøke lege eller helsesøster. Disse er veldig vant til spørsmål om underlivet, så dette trenger ikke være noe flaut. 


Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivssjekk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivssjekk