Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Jeg er sulten, men har ikke matlyst.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei ung.no jeg har et problem. Jeg er utrolig sulten, men har ikke matlyst. Jeg har liksom ikke lyst på mat i det hele tatt. Dette begynner å bli et problem, fordi jeg er avhengi av mat for å holde humøret og energien oppe. Nå orker jeg ingenting, og er super negativ. Har ikke vært på trening hele denne uken (skiskyting), men skal tvinge meg av gårde idag. Jeg mister fokuset helt. Er allerede lei av skolen, og vi begynte for 3 dager siden! (pga streik). Jeg prøver ikke slanke meg, er en veldig fornuftig jente. Og jeg vet hvor viktig mat er. Jeg må liksom tvinge det i meg. Spiser mindre en halvparten av det jeg pleide å gjøre. Men jeg legger meg sulten, og våkner dødsulten, og har ikke lyst til å gjøre noe. Takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 14 år.

Takk for at du skriver til ung.no.
Jeg forstår ut fra det du skriver at du har det vanskelig nå.
Når man ikke spiser er det jo slik du skriver her at man ikke orker noe. Et annet resultat er at man etterhvert heller ikke får matlyst.

Jeg synes at det er bra at du ikke prøver å slanke deg ved ikke å spise, og også at du går på trening selvom du egentlig ikke orker. Imidlertid vil det være viktig at du spiser noe før trening, slik at du ikke blir helt utmattet.

Mitt råd til deg vil være å ta kontakt med fastlegen for å få tatt en helsesjekk. Hvis legen ikke finner noe så vil jeg anbefale deg å snakke med helsesøster. Ved å spise til tross for at du ikke har matlyst kan du få tilbake energien, humøret og klare mer.

Ved å snakke med helsesøster kan du også finne ut om det kan være en annen grunn til at du ikke har matlyst. 

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trening beskytter mot depresjon

jente og gutt løper (colourbox.com)

Trener du i tenårene, minskes risikoen for depresjon senere i livet. Trening hjelper også hvis du er deprimert nå.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Og hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag