Hopp til hovedinnholdet

Liker en venninne veldig godt, usikker på om hun er lesbisk/ bifil?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ikke helt sikker på om jeg er lesbisk/bifil.Det er en jente i klassen som jeg er god venn med,jeg har kjent henne i ca 2 år nå.Men plutselig ble vi kjempegode venner.Vi snakker om absolutt alt sammen,om pubertet,mensen,homofili,lov og ikke lov,meninger,tro...Og vi er som oftest enige.Men nå i det siste har hun begynt og plutselig begynt og legge haken sin mot skulderen min når vi ser på film i klasserommet, da sitter jeg på pulten hennes og ho setter seg bak meg. Da får jeg sommerfugler i magen og vill ikke at det skal ta slutt(det kan være hennes måte og si at vi er gode venner på, hun har gjort det på ei anen jente også)ho har spurt meg om jeg er imot homofile pga jeg er kristen, men jeg er ikke imot det. Hun er den eneste jeg har turt og snakke om alt med. Jeg vill være med henne hele tiden, og jeg ser for meg henne når jeg skal se for meg en homofil/noen ganger heterofil kjæreste(ser ikke for meg noen på hetero)Jeg tenker også på kyss fra jenter, mye bedere enn gutter.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Du er ikke alene om å kjenne på de følelsene du beskriver. Mange som deg kan kjenne på sterke ønsker om å dele all sin tid med noen man liker veldig, veldig godt.

I puberteten er det viktig å utforske de følelsene du får i møte med andre mennesker, uansett hvilket kjønn de har. Dette er bra for at du skal finne ut av deg selv og hvem du er på den seksuelle arenaen.

Hvis det er slik at du får sommerfugler i magen og oppdager at du forelsker deg i venninnen er jo dette en deilig følelse! Likevel kan den kanskje også på samme tid oppleves som litt ugrei, dersom du er usikker på hva hun føler for deg...

Kunne du derfor ha utforsket hennes følelser? Ved for eksempel spørre om hun noen gang har hatt sterke følelser for jenter, eller vært forelsket i noen av samme kjønn? Hvis hun svarer ja på dette, kan du kanskje spørre om det er/ har vært i noen du kjenner?

Ved å spørre litt generelt, kan det jo være hun begynner å reflektere over tanken. Hvis hun ser rart på deg og nekter for dette, kan det jo være hun faktisk ikke tiltrekkes jenter.

Utfordringen din kan derfor bli å velge om du ønsker å utforske dette spørsmålet videre. Du kan enten fortsette med å være usikker eller få det bekreftet. Jeg tenker det vil være umulig for deg å finne ut av om hun tiltrekkes deg eller ikke dersom du ikke spør henne litt mere direkte om det.

Tenk igjennom hva som vil være det værste som kan skje dersom du spør henne om dette. Tenk om hun faktisk liker deg på samme måte tilbake, men også er redd for å bringe temaet på banen?

Min erfaring er at mange synes det blir en lettelse å fortelle at de er lesbiske eller bifile. Da slipper de å spille skuespill i livet sitt, og late som.

Jeg vil anbefale deg å kontakte Ungdomstelefonen eller YouChat for flere innspill. Legger også ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!Hilsen Ingun 

 

Helsesøster
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv