Hopp til hovedinnholdet

Er venninnen min lesbisk? Jeg fant noen søkeord på PCn hennes.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg var med en venninne her om dagen og vi skulle høre på musikk så hun sa at jeg kunne søke på pc’en hennes og det gjørde jeg. Problemet var at da jeg klikket på søkefeltet kom det opp tidligere søkeresultater som «nakenbilder», «jenter som viser tissen sin» og «lesbisk». Jeg aner ikke hvordan jeg skal ta dette opp med henne. Så jeg har to spørsmål. Hvordan skal jeg ta dette opp med henne? Og virker hun lesbisk? Takk på forhånd<3

Besvart 27.08.2018 17:49
 

Svar
Hei

Det er fort gjort å lure på hvordan man skal ta opp noe man lurer på. I dette tilfellet er det snakk om privatlivet til din venninne, og informasjonen du har, fikk du ikke fra henne. Slik sett, kan spørsmålet heller være skal du ta det opp? 

Grunner til å ikke si noe om det du så, er for eksempel at det er privat, hun har ikke sagt noe, og det kan være hun ikke vil at du skal vite noe i det hele tatt (på dette tidspunktet). Da er det lureste å glemme det du så for nå. 

Om du vil snakke med henne om legning, så er det mulig å gå en helt annen rute, for eksempel ved å si støttende ting om lesbiske/ skeive kjendiser. Vise at du støtter LHBTQI og er interessert i emnet. Da trenger du ikke å si noe om søkehistorikken. Om hun identifiserer seg som noe annet enn hetero, kan det hende at dette gjør henne tryggere på deg som venn. 

Vær obs på at søkeordene kan ha vært der av forskjellige grunner, du vet ikke hva det betyr. Hun trenger ikke å være lesbisk/bi/skeiv. Kanskje best å glemme (for nå) at du så det, av hensyn til hennes privatliv. Istedenfor vise generell støtte for skeive, om du vil at hun skal kunne prate med deg etterhvert. 

Lykke til! Håper du fikk svar på det du lurte på. 

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv