Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor tenner jeg mer på jenters kropp og ikke gutters?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en forvirret 17 åring som ikke har helt styr på følelsene mine. Det er noe jeg er sikker på, å det er at jeg liker gutter. Men i det siste så har det skjedd noe jeg ikke helt skjønner. I fjor fikk jeg meg en ny god jente venn. Ette lang tid så startet jeg å bli tiltrukket av henne<3. Jeg har aldri følt det sånn før for en jente. det som gjør meg så forvirret er at følelsene mine går i bølger i perioder når det gjelder henne. Jeg merker at følelsene mine er annerledes med henne enn gutter. Kan det hende at det bare er en fase som alle ungdommer går igjennom, fordi vi er i en prosess der mye hormoner påvirker oss, så blir det litt kaos? Jeg vet ikke om det har noe å si, men jeg synes at jentekroppen er mer attraktiv på den seksuelle biten, sier det noe? Jeg kan forestille meg å kysse en jente uten at det virker noe form for rart, men mer naturlig egentlig <3. Betyr det at jeg er bifil? Eller hva betyr det? Hvorfor tenner jeg mer på jenters kropp og ikke gutters ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Du er i en alder der det ikke er uvanlig å prøve ut sin seksualitet på samme kjønn. Venninner og kompiser kan "øve seg" på hverandre uten at det betyr at de er homofile eller lesbiske. Det er bare en naturlig del av den seksuelle utviklingen. 

Det er altså ikke uvanlig at jenter kan å få seksuelle følelser overfor venninner. Venneforhold i tenårene kan bli så tette at det kan føles som en forelskelse og skape forvirring med tanke på om man er lesbisk eller bifil.  

Du skriver at du er føler noe for venninna din, men det trenger altså ikke nødvendigvis å bety at du er lesbisk eller bifil. På den andre siden så kan det hende at du er tiltrukket av henne nettopp fordi du er lesbisk eller bifil. 

Hvem du tiltrekkes av og tenner på kan endre seg gjennom livet, ut fra hvilken situasjon du befinner deg i og ikke minst hvilke personer du treffer. Det å finne sin egen seksualitet og bli trygg på den, handler for mange om å gå igjennom ulike faser med ulike tiltrekninger, ulike seksuelle preferanser osv. Det aller viktigste er at du er åpen og ærlig mot deg selv og gir deg selv tid og rom for å bli sikker på hva du liker og hva du ønsker.

Husk at det bare er du selv som kan bestemme hva du vil definere deg som, eller om du vil definere deg som noe spesielt.

Det er ikke rart eller galt å tiltrekkes noen av samme kjønn, og om du finner ut at du er lesbisk og ønsker å komme ut av skapet overfor foreldrene dine osv., er det viktig å ha noen å snakke med slik at du kan få stilt spørsmål, og bli møtt med åpenhet og forståelse, og som kan hjelpe deg i hvordan du skal gå fram i prosessen og når du skal gjøre det.

Anbefaler deg derfor at du tar kontakt med noen du tør stole og være åpen for om dine tanker. For eksempel helsesøsteren på skolen din eller ungdomshelsestasjonen. 

Andre ressurser du kan benytte deg av er:                  

Røde Kors sin hjelpetelefon for barn og ungdom på tlf: 800 333 21. 
Det er gratis å ringe fra fasttelefon og mobil. Telefonen er åpen mandag til fredag fra klokken 14.00 til 20.00. Denne tjenesten er også anonym.

Ungdomstelefonen, tlf: 810 00 277

. Ungdomstelefon er Skeiv Ungdoms hjelpe- og støttetelefon. Dette er et lavterskeltilbud som skal være tilgjengelig for unge som trenger noen å snakke med om forelskelse, seksualitet, kjønn, identitet, aktivitetstilbud og sikrere sex. Tjenesten er åpen søndag til fredag fra kl 18.00-22.00. Nettside: www.ungdomstelefonen.no
 

Sex og samfunn, tlf: 22 99 39 00
Sex og Samfunn ligger i Oslo og er landets største senter for seksuell og reproduktiv helse for unge voksne. Fra mandag til torsdag kl. 15.00-19.00 har senteret åpent for gratis konsultasjoner for unge ut det året man fyller 25 år. De er åpen for alle, bosted har ingen betydning for om du kan bruke deres tilbud. Alle tilbudene er gratis. Telefontid hverdager kl. 09.00-11.00 - 12.30 -14.30. Nettside: www.sexogsamfunn.no E-post: post@sexogsamfunn.no

Håper dette er til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv