Hopp til hovedinnholdet

En venn som er usikker på sin egen legning.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Det er kanskje litt rart,men jeg har en kompis på 25 som er kjent for og spør andre gutter om og få se kroppen deres og sann men han har selv sakt til meg att han er hetro, men nå har jeg sakt att jeg vet om det med de andre guttene han har spurt og sakt til han att han kan stole på meg, og att jeg ikke bryr meg om hvilket kjønn han liker, og han innrømte han ikke vet det selv engang, og jeg vil gjerne hjelpe han med å finne ut hva han liker, men jeg vet ikke hvordan? Så hvordan kan jeg hjelpe kompisen min?

Besvart 10.10.2018 10:04
 

Svar
Hei jente 19.

Takk for at du skriver til oss på ung.no og takk for at du er enn å god venn. Du er nøyaktig det han trenger hvis han har det slik du forteller. 

Det er kjempe bra at han har deg og at dere kan snakke om ting.

Det dere kan gjøre er å finne noen han kan snakke med, kanskje dere sammen kan ta kontakt med noen, snakk med noen han stoler på. Det finnes mange organisasjoner dere kan snakke med, dere kan ta kontakt med helsestasjon for ungdom, eller noen av disse:

Youchat

Ungsomstelefonen

Helsestasjon for kjønn og seksualitet

Husk bare at det å finne seg selv og sin legning ikke er noe hast, han må ikke finne ut av det med en gang, du kan støtte og hjelpe han, men hvis han er skeiv er dette noe han helt sikkert trenger tid til å jobbe med. Det er jo heller ikke slik at han må definere seg som noe, men hvis dere sammen vil lese litt så kan dere titte litt her:

foreningenfri.no/informasjon/begreper/

foreningenfri.no/informasjon/a-komme-ut-av-skapet/

 

Lykke til, du er en god venn :)

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv