Hopp til hovedinnholdet

jente 14, er usikker på sin legning og seksualitet, vil finne ut hva hun er

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 14 år. Jeg tror jeg er homofil. Jeg tror jeg liker en jente (mer enn en venn) Jeg har aldri likt en gutt, heller hatt følelser for en gutt, jeg har hatt venner som er gutter men ikke mer en det. Jeg føler meg også mer gutt enn jente, jeg er ikke "jentete" eller som andre jenter, jeg er noe folk kaller "guttejente" Er det for tidlig å vite om jeg er homofil? Hvordan skal jeg finne det ut? Hvordan skal jeg komme ut?

Besvart 10.02.2019 20:35
 

Svar
Hei jente 14 år.

Det er fint at du tar kontakt, dette skal vi hjelpe deg å sortere litt i. 

Det er ikke noe eller noen som bestemmer når man skal finne ut av sin egen seksualitet eller hva man føler. Det er ikke så lett å finne ut av dette, men det er veldig fint at du snakker om det. 

Det er helt naturlig å være forvirret og lure på disse tingene og ikke vite helt hva man vil eller hvem man er, du er ikke alene om å lure på dette.

I ungdomstida blir man opptatt av seg selv på en helt annen måte enn tidligere. Man prøver å finne ut hvem man er og finne ut hva man føler og for hvem. Noen tiltrekkes av personer av samme kjønn, mens andre kan oppleve disse følelsene i møte med personer av et annet kjønn. Mange tiltrekkes også av flere kjønn. Andre igjen tiltrekkes ikke av noen. Her finnes det ingen fasit.

Det finnes mange måter å definere seg på, les litt om det her: FRI-begreper, så blir det kanskje lettere for deg å sortere litt. Du har også lov til å ikke ville definere deg, du er jo bare deg selv og det er faktisk godt nok. Du skal ikke trenge å definere deg for andre, men hvis du selv føler behov for dette vil det nok være nyttig å snakke med noen om det.

Mitt tips til deg når du finner ut av at du vil komme ut, er å snakke med noen om dette, noen du vet vil støtte deg, som kan være med deg i den prosessen, du trenger ikke være alene.

Snakk med helsesøster på skolen din, noen venner eller kanskje du har en i familien du stoler på som du føler du kan snakke med tankene dine om.

Hvis du trenger noen andre så ta kontakt med noen av disse:

Youchat

Ungsomstelefonen

Helsestasjon for kjønn og seksualitet

Lykke til!

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Snapchat: yhelseutvalget

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv