Hopp til hovedinnholdet

forelsket i en venn, hvordan skal jeg spørre om han vil være sammen med meg

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, er 05er og liker vennen min. Vennen min er også en gutt! Han er en 07er, jeg er liksom forelsket i han men klarer ikke å spørre om vi skulle bli sammen. Jeg bruker å tenne på han ganske ofte, men jeg skulle ønske det var en måte å spørre han om vi skulle bli kjærester. Men om han sir nei igjen så er livet ødelagt! Det er fordi han da kommer til å si til alle andre på skolen ag, oi oi han **** er HOMO! Plz hjelp meg (takk for svar)❤️

Besvart 12.06.2019 11:11
 

Svar
Hei gutt 14.

Takk for spørsmål, dette skjønner jeg er vanskelig. 

Det beste er jo å spørre rett ut, selv om jeg skjønner at det kan kjennes hel umulig. 

Kanskje det kan være en ide å si at du helst ikke vil at han skal snakke om det til noen andre, kanskje er det lurt å snakke om dette først, kanskje du skal komme ut til han og se hvordan han reagerer? Kan det være en start?

Det er ingen oppskrift på hvordan man kan finne ut av det helt sikkert uten å spørre rett ut, men man kan få et visst inntrykk om man legger merk til noen hint.

For eksempel går det an å prøve å være litt mer flørtete eller romantisk mot vennen sin, enn man vanligvis er. Kanskje kan man gi noen komplimenter for å se hvordan de blir tatt i mot. Får du noen komplimenter tilbake? Virker det i så fall som om de er ment på en flørtete eller vennskapelig måte?

Det går også an å flørte ved å berøre litt mer enn du vanligvis ville gjort. Kanskje kan du klemme litt ekstra på vennen din, eller sitte litt tettere inntil han/henne i situasjoner hvor dere er i nærheten av hverandre? Prøv å se hvordan vennen din reagerer når du gir litt ekstra oppmerksomhet i en periode. Virker han ubekvem, eller får du litt ekstra oppmerksomhet tilbake? Sistnevnte kan være et tegn på at den andre personen også føler noe ekstra for deg.

Tanken på å si noe om det kan være skremmende. Både fordi du generelt kanskje er redd for at den andre personen ikke føler det samme tilbake, men også fordi du er redd for at dersom det går dårlig så setter du også et vennskap på prøve.

Det som er viktig å huske på er at selv om det er en risiko for at vennen din ikke føler det samme tilbake så må ikke det bety at vennskapet deres blir ødelagt. Det er en sjanse for at det blir litt rar og ukomfortabel stemning mellom dere, men i en slik situasjon så er det også sånn at det er helt opp til dere selv hvordan dere håndterer det. Dersom det ikke går slik du håper, men likevel vil at vennskapet skal bestå så er det nok viktig å prøve å snakke godt med vennen din om situasjonen. Det å snakke om hvordan dere likevel kan forhindre at situasjonen fører til at det blir en anstrengt stemning mellom dere kan være nok til at dette er noe dere klarer å «glemme». Det er en fin ting å være tydelig på at det er viktig for deg at dere forbli venner.

Du kan ikke bestemme hvordan vennen din skal takle informasjonen han eller hun har fått. Om den andre personen trenger litt tid og avstand fordi situasjonen er ubehagelig så kan det selvsagt være vanskelig, men det betyr ikke at vennskapet blir ødelagt. Kanskje har dere bare litt behov for å ta litt tid hver for dere for å bearbeide situasjonen, slik at ting kan gå mer tilbake til normalt. Kanskje er det også godt for deg, for å komme deg videre. Det kan være tøft å få avslag i en slik situasjon, men som sagt så er det mange som, til tross for det, også klarer å beholde gode vennskap.

Du har jo tatt et kjempe tøft steg, ved å skrive til oss og jeg vil gjerne at du snakker mer med noen om ting, hvis du føler du trenger det. Snakk med helsesøster på skolen din, noen venner eller kanskje du har en i familien du stoler på som du føler du kan snakke med tankene dine om.

Andre tips til fine folk du kan ta kontakt med her:

Youchat

Ungsomstelefonen

Helsestasjon for kjønn og seksualitet

 

lykke til.

 

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.

SNAPCHAT:

Chat med oss om det du måtte ha på hjertet på Snapchat :

Snapchat: yhelseutvalget 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv