Hopp til hovedinnholdet

Venninna har fått seg kjæreste som jeg ikke liker.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er i en vanskelig situasjon. Jeg har aldri vært homofob. Har hatt noen negative tanker av og til, men har som regel respektert homofili. For et års tid siden kom bestevenninna mi ut av skapet. Det var helt greit, og har vært interessert i kjærlighetslivet hennes. Men nylig har hun fått seg kjæreste. For å være ærlig er det vanskelig for jeg liker ikke kjæresten hennes. Det har venninna mi fått med seg gjennom mine negative holdninger. Og selvom jeg har sagt unnskyld føler hun at jeg er homofob og sånn. Hun spurte jeg direkte om greia hadde vært annerledes hvis kjæresten var en gutt, og får å være helt ærlig vet jeg ikke. Dette er jo sånn man leser i bøker, men når jeg plutselig står oppi denne evige problemstillingen selv er det vanskelig. Har dere noen tips til hvordan dette kan løse seg. Har vart flere uker:(

Besvart 12.06.2019 10:15
 

Svar
Hei jente (17)

Jeg skjønner at dette er en vanskelig situasjon for deg. Det er fint at du respekterer homofile og har jobbet med dine negative tanker, og at venninnen din har hjulpet deg med det. 

Kan det hende at du rett og slett ikke liker den nye kjæresten av andre grunner enn at hun er homofil? Kan det ha noe med personligheten hennes å gjøre? Eller at hun har blitt kjæreste med bestevenninnen din og at du får mindre tid med henne? Dette er helt normale tanker og følelser å ha, og det betyr ikke at du er homofob. Bestevenninnen din er homofil og du liker jo henne!

Det er lov å ikke like alle mennesker og det hender faktisk at vi møter personer vi ikke synes så mye om. Det må vi lære å leve med:)

Siden denne personen faktisk er bestevenninnen din sin kjæreste, vil det nok være lurt om du klarer å holde de følelsene unna bestevenninnen din for å ikke såre henne. Hun er glad i denne jenta og ønsker å være sammen med henne. Kan du finne en måte å være bestevenninner på uten å vise at du ikke liker kjæresten hennes? 

Det er ganske mange mennesker i verden som må tolerere venners og familiemedlemmers kjærester selv om de ikke liker dem.

Det er umulig å vite om du hadde hatt de samme følelsene dersom bestevenninnen din hadde vært sammen med en gutt. Og det vil du kanskje heller aldri finne ut av.

Jeg tenker at du ikke er en homofob, men at du ikke er så begeistret for den nye kjæresten. Det har du lov til. Kanskje kan du snakke med en annen person om dette og se om du klarer å finne ut av hvorfor du ikke liker denne kjæresten, men for bestevenninnen din sin del, vil det nok være best om du klarer å holde noen av disse tankene og følelsene unna henne.

Kanskje du kan prøve å se hva som er positivt og fint med den nye kjæresten også. Og på sikt lære å like henne?

Hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv