Hopp til hovedinnholdet

Sliter med å akseptere at han er homofil.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nå i flere år vært bevisst på at jeg er homofili men ikke en gang akseptert det. I flere år har jeg gått rundt og tenkt på dette, vært både sint og lei meg. Akkurat nå er jeg i den posisjonen at jeg har det veldig dårlig psykisk. Har snakket med en psykolog men det hjalp ikke. Har alle disse årene prøvd å roe meg ned men det hjalp ikke. Jeg er drittlei av å leve livet som det her. Hele livet mitt har vært en løgn og det kommer resten til å være også fordi å komme ut om det er ikke snakk om. Jeg har det veldig dårlig og tenker på ting jeg aldri hadde trodd jeg skulle tenke på, men er altså så dårlig. Jeg er utslitt av å leve med det her, jeg er sint og jeg er ganske nede. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lengre. Vær så snill og hjelp meg vær så snill. Orker virkelig ikke det her mer!!

Besvart 27.06.2019 10:50
 

Svar
Hei

Mange som er homofile sliter med mye av det sammen som deg. De sliter med å akseptere legningen, tør ikke "komme ut" og føler at livet er en løgn. Det som hjelper for de fleste er å snakke om det man sliter med. Du har forsøkt psykolog, men ha du f.eks. vært i kontakt med Skjev ungdom? Her kan du ringe å snakke med noen som kan mye om din sitasjon og som kan komme med råd og støtte som vil hjelpe deg. Sjekk ut siden: skeivungdom.no/" href="https://skeivungdom.no/">skeivungdom.no/.

Ikke gå alene med det du sliter med av vanskelige tanker og følelser. Kontakt skeiv ungdom eller skaffe deg andre å snakke med. Helsesykepleier ved helsestasjon for ungdom kan også være en ressurs for deg.

Jeg legger ved noen artikler her til deg.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg er homofil, men tør ikke si det til noen

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Jeg er homofil, men jeg er redd for å fortelle det til familie og venner. Hva skal jeg si, og hva hvis de ikke takler det?

Les mer

Jeg er homofil og vet ikke hvor jeg skal finne andre som er det?

Jente holder et hjerte (colourbox.com)

Jeg har så lyst til å bli kjent med andre homofile på min alder, og kanskje også finne meg en kjæreste. Men hvor skal jeg lete? Jeg kjenner ingen andre som er homofile her jeg bor.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv