Hopp til hovedinnholdet

Hva burde jeg gjøre når jeg er skadet og ikke kan spille fotball på 4uker?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hva burde jeg gjøre når jeg er skadet og ikke kan spille fotball på 4uker?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spprøsmålet ditt. Det å være skadet er selvfølgelig veldig kjedelig, men samtidig er det en fin mulighe til å trene på andre måter. Og det kan være nyttig når du kommer tilbake på banen. Styrke- og stabilitetstrening er viktig for fotballspillere, og kan forebygge nye skader. Du kan også trene utholdenhet for eksempel på sykkel, romaskin eller i svømmebasseng. Du skriver ikke noe om hva slags skade du har, men du må naturligvis ta hensyn til den under trening så den ikke blir værre. 

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med en fysioterpeut (gjerne en med kunnskap om idrettsskader) og be om å få et treningsprogram du kan gjøre mens du er skadet, og tips til hva du bør unngå. Sjekk også ut skadefri.no for tips til hvilke øvelser du kan gjøre. Jeg legger også ved en artikkel med ulike styrkeøvelser som ikke krever noe utstyr. Kanskje er det noen av dem skaden din tillater deg å gjøre.

Når det er sagt, så kan du jo også utnytte skadeperioden din til å gjøre ting du ellers ikke ha rlike mye tid til. For eksempel være med venner, ta deg god tid til skolearbeid osv.

Lykke til!

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Idrettsskader

kneskade (colourbox.com

Hvilke skader er du utsatt for i ulike idretter? Hvordan kan du forebygge skader?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett