Hopp til hovedinnholdet

Anmelde for å ha delt bilde av at vi hadde oralsex?

Jente 17 år
 

Spørsmål

jeg var på en fest for noen uker siden ogder gjorde noe jeg synes var veldig teit. jeg havnet på et rom med en gutt jeg kjenner fra før. og endte opp med å gi han oralsex, tydeligvis har han tatt et bilde av det, som han nå har sendt rundt til masse folk på skolen osv. på bildet ser man ikke tydelig at det er meg, men alle vet jo det, siden man ser hårfargen og toppen jeg hadde på meg. så jeg lurer på om jeg har lov til å anmelde han eller noe sånt, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. det er så forferdelig ekkelt, guttene på skolen driver å snakker høyt om det i kantina så alle hører det. hva skal jeg gjøre, bildet blir bare sendt mer og mer rundt og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre det. jeg husker jo at det skjedde på festen, men jeg gav han aldri en tillatelse til å ta bilde - han sendte det til noen kompisser på snapchat og så har de tatt screenshot.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for at du kontakter Slettmeg.no.

Beklager å høre dette. Desverre er det lite vi kan gjøre i slike tilfeller og det er vanskelig å si hvor vidt politiet kan hjelpe til her. Når det er sagt, anbefaler jeg å ta kontakt med rådgiver på skolen. Hvis du skulle finne dette bilde på internett, må du bare ta kontakt med slettmeg.no og vi vil såklart hjelpe deg.

Håper situasjonen endrer seg.
 
Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit