Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å fikse og trikse med bildene til folk?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, Eg har ein "venn" som driv med photoshop. Greit at han photoshoppar men han fikser og trikser med profilbildene til andre folk, Han tar t.d profilbilde til ein kompis og bytter ut fjeset med ei rompe eller en funksjonshemma person. Eg lurte på: er dette mobbing? er eg like skylig i eventuell mobbing om eg ler med? Kva skal eg gjere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis han legger ut bilder av andre som er "fotoshoppet" og det er bilder som henger ut folk, så er det ikke lovlig. Det er jo ikke ulovlig å le, men det gjør jo at han får den responsen han ønsker, så det er nok bedre at du og også andre sier tydelig ifra til ham at dere ikke syns dette er noe greit.  Kanskje kan dere oppmuntre ham til å bruke kunnskapene sine om bildebehandling til mer konstruktive ting?

Se også artikler under.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit