Hopp til hovedinnholdet

Hva skal man gjøre når det er spredd et rykte på skolen om noe som ikke er sant ?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Det går et rykte rundt på skolen om at læreren min har kommet ned i garderoben og sett meg naken. Dette er selvfølgelig ikke sant, men alle tror det er sant. Jeg er sykt redd for at en eller annen voksen på skolen skal finne ut av dette, og tro at jeg har spredd ryktet. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,
Skjønner at det må være tøft for deg å oppleve at andre sprer rykter om deg. Det er ikke greit å spre rykter som ikke er sanne. Det høres ut som du har det slitsomt akkurat nå. 
 
Jeg forstår godt at du er redd for at noen voksne skal tro at du har spredt ryktet selv.  Men kanskje det likevel kunne være greit å rådføre seg med en voksen om hvordan du kan håndtere det? For eksempel kan du snakke med helsesøster, sosiallærer eller en lærer du stoler på, og fortelle at ryktet ikke er sant. De har sikkert hørt om usanne rykter mange ganger før. Det kan være godt å få støtte fra en voksen. Kanskje den du snakker med kan fortelle læreren at du ikke har spredt dette ryktet selv? Da trenger du ikke bekymre deg så mye for om noen voksne hører det.
 
Håper dette svaret er litt til hjelp for deg, og at du finner en du kan snakke med.
 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit