Hopp til hovedinnholdet

Blokkere ruteren for bestemte sider.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Heisann! I det siste har pappa vært mye på pc'en sin og på nettsider der han møter yngre damer og sender nakenbilder til hverandre. Jeg har nå bestemt meg for at jeg vil blokke disse nettsidene for pappas beste. Men hvordan får jeg til å blokke nettsidene på ruteren? Er det i hovedsaken mulig? De gjør det på skolen og jeg vil gjøre dette for pappas beste. Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei,

Dessverre er det ikke mulig for meg å gi noe konkret veiledning om dette, da fremgangsmåten vil variere utifra hva slags router det er. Det er heller ikke garantert at det er mulig, da ikke alle hjemmeroutere har denne funksjonaliteten. Routerne på skolen din er sannsynligvis designet for større datamiljøer, og er ikke tilgjengelig for hjemmemarkedet.

Hvis du virkelig ønsker å prøve dette, selv om faren din som en myndig person kan gjøre hva han vil på nettet såfremt det ikke er ulovlig, kan du finne frem manualboken som kom med routeren deres, og lese om DNS-filtrering der. Eventuelt IP-blacklisting, men det krever at du kan finne IP-adressen til nettsidene det gjelder.

Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit