Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om jeg hadde sex på en fest

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 17 og blir 18 i november. Jeg var på en fest jeg og vennene mine var invitert til. Jeg husker nesten ingenting av den, men jeg husker at jeg drakk mye. Når jeg våknet dagen etter våkna jeg med en gutt jeg hadde vært forelska i før. Han hadde bare på seg bokseren/boxeren. Jeg hadde bare på meg trusa og BH-en. Jeg ble litt redd. Jeg var jo full på festen og blækka helt ut. Venninene mine hadde dratt før jeg kom til sengs med fyren. Nå er jeg drit redd på om jeg har hatt sex med han eller noe annet. Jeg har tekstet han litt etter festen, og fikk svar at han ikke husker noe særlig heller. Men når jeg spurte han face to face, virket det som om han løy at han ikke husket noe. Hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår at du er engstelig for om du har hatt sex med denne gutten eller ikke. Dessverre er det ofte sånn at når vi drikker alkohol tøyer vi grensene våre. Alkohol svekker også sansene og hukommelsen. 

Du skriver at du våknet opp i sengen sammen med en gutt du har hatt følelser for før. Du husker ikke hva dere har gjort eller hvordan dere havnet i seng sammen. Dere hadde begge to undertøy på, og det tenker jeg er bra. 

Du skriver at han sier at han ikke husker noe, men når du snakket med han ansikt til ansikt så føler du at han løy. 

Det er straffbart å ha sex med en som sover, en som ikke er ved bevissthet eller mentalt tilstede. Den man skal ha sex med må samtykke. Det som er vanskelig i din sak er at ingen av dere husker noe. Det er ingen av dere som vet om begge har samtykket til å ha sex. Du kan anmelde han for overgrep dersom du mener at det var ufrivillig fra din side og at du ikke ønsket det.

Jeg tror jeg vil anbefale deg å ta en ordentlig prat med denne gutten. Si noe om at du gjerne vil ha et ærlig svar fordi du synes hele situasjonen er ubehagelig. Kanskje han skjønner det bedre hvis du sier noe om hvor vanskelig du synes det er å tenke på hva som egentlig skjedde.

Du kan også snakke med en voksen om dette. Jeg vil anbefale deg å gå til helsesøster på skolen din hvis du har det, eller til helsestasjon for ungdom der du bor. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit