Hopp til hovedinnholdet

Mamma har fått vite hemmeligheter om meg 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er veldig usikker på hva jeg skal gjøre... Jeg er veldig åpen til min bestevennine, men så er hun tydeligvis åpen til moren sin... Jeg har fortalt henne mye privat, som INGEN andre skal få vite, som jeg har sagt flere ganger at hun ikke får si til NOEN og hun har fortalt det til moren, og noen ting har moren fortalt til mine foreldre... Så jeg har bestemt meg 1 ting jeg aldri skal fortelle til henne er at x'en min har fingra meg ol, han er 17, men nå av en eller annen grunn vet hun det, jeg har ikke sagt noe! Hun kommer garantert til å fortelle det til moren, så forteller hun det til mine foreldre, så kontakter de politiet IGJEN...!!!!!!!! Og hun er skuffet over at jeg ikke har fortalt det, men det sier seg selv. Hva skal jeg GJØREEE?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror nok ikke venninnen din mente at foreldrene dine skulle få vite alt du har sagt til henne. Hun snakker nok med moren sin for å prøve og hjelpe deg, eller skjønne situasjonen du er i. Du burde kanskje vurdere å snakke med foreldrene dine selv, så du slipper å bekymre deg for at moren til venninnen din skal gjøre det. Selv det er visse ting man ikke vil at foreldre skal vite, så setter de nok veldig pris på at du er ærlig med de :-) 

De vil bare det beste for deg og at du skal ha det bra, og det er derfor fint å snakke med de om ting, selv om det er ting som man synes det er vanskelig å snakke om! Under er en lenke som jeg håper kan være til hjelp. 

 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit