Hopp til hovedinnholdet

Har selvmordstanker samtidig som jeg er livredd for å dø

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei!! Jeg er jente på 13 år, jeg er livredd for å dø men likevel har jeg de selvmordstankene. Jeg tør ikke sånn selvskading men jeg er deppa og bare rett og slett lei meg og vil dø!! Jeg snakker med mamma og pappa om det og psykolog men det hjelper ikke... Noen råd, takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med oss. Det er leit at du sliter sånn. Det må være tungt for deg å både være livredd for å dø samtidig som det kommer selvmordstanker. 

Det er flott at du snakker med både foreldrene dine og psykolog om det. Du skriver at det ikke er til så mye hjelp for deg. Men det er ikke alltid det kjennes ut for at det hjelper når man står midt oppi det. Likevel vet man at å snakke med noen jevnlig om det som er galt er det som faktisk hjelper best. Så ikke gi opp, og fortsett å fortell dem hvordan du har det. Det er veldig bra om du klarer å være tålmodig, tar i mot råd og holder ut. 

Du kan når som helst ringe til hjelpetelefonen hvis du vil snakke med noen helt anonymt. Det er gratis og åpent hele døgnet. Der er det mennesker som er vant til å lytte og gi råd. Nummeret er 116 123. Du kan også prøve alarmtelefonen på nummer 116 111. 

At selvmordstankene kommer gjør deg kanskje både redd og bekymret. Husk at du ikke skal trenge å være alene med de vonde følelsene, og at det alltid er bedre løsninger enn selvmord. Når du deler problemene med noen så kan dere sammen prøve å finne ting som kan hjelpe. Husk at det er lurt å være ærlig om selvmordstankene og si ting akkurat sånn som det er. Da får du best forståelse og hjelp. 

Under legger jeg ved noen artikler. Håper du finner informasjon og tips som kan være til nytte der.

Lykke til videre, hold ut! Du kommer til å se at livet vil kjennes lettere igjen, og du fortjener all støtte og hjelp som du trenger frem til du har det bedre. Jeg ønsker deg alt godt!

 

hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit