Hopp til hovedinnholdet

Læreren hjelper med ikke å bruke heisen for handicappede

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Naturfag læreren min oppfører seg som en 3åring og kaster anmerkninger rundt seg, men det er verre jeg er handicap(rullestol) og har krav på bruk av heisen på skolen. De har en nøkkel til heis på kontor til rektor og den er bare og hente for lærer men han nekter og mener at jeg SKAL gå ned trappen som jeg ikke greier.. og når jeg prøver å fortelle han at dette er feil gir han meg annmerkninger.han har mobbet en venninne : sier at hun kommer til å havne på NAV og kaller oss ubrukelige! hva burde vi og våre foreldere gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt. Det er klart at du skal få bruke heisen når du har behov for det! Det er ikke greit at læreren nekter deg nødvendig hjelp. Det er også langt over streken det læreren har sagt til venninnen din. Lærere skal behandle elevene med respekt.

Det er fint om du får med foreldrene dine på laget og melder ifra om dette til rektor. Rektor må så undersøke saken og ta dette opp med læreren det gjelder. Det kan hende rektor oppretter personalsak mot læreren, og da har rektor taushetsplikt om hva som skjer.

Om det er problemer med bruk av heis ellers også, kan foreldrene dine be om et eget møte med skolen hvor dere snakker om hvordan skolen kan gjøre dagen lettest mulig for deg.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit