Hopp til hovedinnholdet

Kan man slippe straff på grunn av lang ventetid for soning?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal sone 18 dager i fengsel på en dom for mindre tyveri og bedrageri. Jeg skule begynne å sone nå i februar men har ikke hørt noe ifra politiet/kriminalomsorgen. Jeg ble dømt i tingretten i juni 2016. Og skulle opprinnelig sone i august men fikk ikke plass. Kan jeg slippe fengsel vis det går for lenge? Men domen jeg har er betinget så jeg må sitte inne. Jeg er så klar til og sone, Men hører ikke noe mere. Har ingen jobb om dagen bor hjemme og går på dagpenger fra nav. Og kjenner meg. Hilsen fortvilet jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Unntaksvis kan man få benådning slik at straffen ettergis i sin helhet. Dette gjelder kun i helt ekstraordinære omstendigheter. At du ble dømt for forholdet i juni og enda ikke har begynt å sone kan ikke anses som noe ekstraordinær omstendighet.

Jeg forstår godt at det er kjedelig å vente på å få fullbyrdet sin straff, men noen ganger er soningskøene så lange at det dessverre blir slik. For mer informasjon om den aktuelle soningen så anbefaler jeg deg å ta kontakt med Kriminalomsogen.

Med vennlig hilsen

Juristen (www.ung.no)

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit