Hopp til hovedinnholdet

Opplever mobbing på skolen- hva  skal jeg gjøre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg blir ofte mobbet på skolen hva synes du jeg skal gjøre?. det som skjer er at jeg blir dyttet sparket folk sier stygge ting til meg osv tror du skjønner.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt med oss.

Du er fortvilet over vonde ting som skjer på skolen. Å føle seg utrygg på skolen må være veldig vondt. Du ønsker råd om hva du kan gjøre slik at skolehverdagen din endrer seg.

Å oppleve mobbing over tid gjør noe med et menneske. Du beskriver en alvorlig situasjonen, som du absolutt ikke burde oppleve. Mobbing er helt uakseptabelt og ingen fortjener å ha det slik.

Du er rett til å føle deg trygg på skolen.

Men sånn er det ikke for deg ut fra det du skriver. Vet ikke om du har forsøkt noe tidligere for å få slutt på mobbingen. Men loven sier at elever skal bli beskyttet mot å bli mobbet på skolen. Dette betyr at skolen, har et ansvar for deg. Du har rett til å få hjelp slik at mobbingen stopper. Du kan lese mer om rettigheter i skolen her: 

barneombudet.no/dine-rettigheter/mobbing/mobbing-pa-skolen-2/ 

Det er ofte vanskelig å fortelle hvordan man har det, men det er viktig at du ikke går med alt dette alene.

Vil anbefale deg å snakke med en voksen du stoler på hvis, du ikke har fortalt det allerede. Det kan være en i familien, en lærer, eller helsesøster på skolen. Og hvis du har forsøkt å si fra: Prøv igjen, du må ikke gi deg. Det er de voksne som har ansvar for å hjelpe deg til å få det bedre.  

Hvis det blir for vanskelig å si fra

kan du også bruke chatten på www.snakkommobbing.no - Der kan du snakke helt anonymt, uten at noen vet hvem du er. Den er åpen fra søndag til torsdag fra kl 16-21Besvart av chatte-tjenesten Snakkommobbing.no i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit