Hopp til hovedinnholdet

Vondt i underlivet etter å ha badet i utendørs boblebad?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har de to siste gangene fått utrolig vondt i underlivet etter å ha badet hjemme i utendørs boblebad. Det begynner først med å klø og svi så da må jeg gå å dusje. Men det stopper ikke da. Når jeg tisser svir det helt sykt og en brennende smerte. Nesten umulig å få tisset siden det var så vondt, begynte nesten å grine! Den første gangen måtte jeg bare legge meg og heldigvis var det over til neste dag. Den andre gangen var det ikke sovetid med en gang så da merket jeg at det fortsatt var sårt der nede og når jeg våknet neste dag var det ok. Nå kjenner jeg at jeg er redd det skal skje igjen.. og etter 1 uke så kjenner jeg at det klør/svir litt der nede innimellom. Har tenkt tanken på urinveisinfeksjon og søkt på nettet, men fant ikke noe om at flere har opplevd det med at det blir fryktelig vondt etter boblebad besøk! Hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt, jente 20 år!

Om det er selve badingen som er årsaken til dette er vanskelig å si. Men det høres ut for meg som at det kan være en urinveisinfeksjon.

Urinveisinfeksjon viser seg på forskjellige måter. Noen får veldig svie når de skal tisse, andre ikke. Noen tisser blodig urin, andre ikke. Noen får vondt i magen.

I noen tilfeller kan slik urinveisinfeksjon gå over av seg selv, men de fleste trenger antibiotikabehandling. Det kan være lurt å drikke godt når man har en slik infeksjon, både vann og juice er bra.

Du kan lese mer her: urinveisinfeksjon hos kvinner (nhi.no).

Dersom du fortsatt er plaget med dette, eller opplever det igjen, bør du kontakte lege. Du kan gå til fastlegen eller til helsestasjon for ungdom der du bor.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit