Hopp til hovedinnholdet

Er det talgkjertler eller sopp jeg har innenfor og utenfor de indre kjønnsleppene?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er så usikker på om jeg har talgkjertler eller sopp innenfor og utenfor de indre kjønnsleppene? Jeg har aldri hatt sex før men tenker at det kommer til å skje snart å da hadde det vært greit å ikke hadd noen hvite klumper/prikker der.. de er liksom tett i tett sånne hvite klumper.. og jeg vet liksom ikke hva jeg skal gjøre for å få de bort. Jeg har veldig klebrig og hvit utflod. Har prøvd canesten før men er det helt sikkert at det får bort soppen vist det er sopp? Eller er det noe annet jeg kan prøve? Takk på forhånd (:

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Det er ikke lett å si helt sikkert hva det er du har, uten en undersøkelse. 

I og med at du beskriver tett i tett med hvite klumper/prikker, så høres det mest sannsynlig ut som talgkjertler. Det er helt normalt å ha talgkjertler i dette området, - de skal være der. 

Klebrig hvit utflod derimot, kan være sopp. Siden du har forsøkt Canesten uten at du ble kvitt dette, vil det beste rådet være at du drar til legen din eller ungdomshelsestasjonen for en undersøkelse. Bare dette vil kunne gi deg et sikkert svar på hva det er du plages med - og om noe kan gjøres med det. Det er aldri anbefalt å bare behandle seg selv når man ikke helt vet hva det er som er årsaken til plagene dine. 

Lykke til!

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit