Hopp til hovedinnholdet

Kan man bli gravid uten at man har hatt sex og uten mensen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

først eit spørsmål: kan man bli gravid uten å ha direkte sex? Også, eg har følt meg kvalm og dårlig i hovudet nå i ca 4-5 månder. Magen begynner å få litt kuleform, å eg frykter som vanlig det verste... graviditet?! Eg hadde ikkje fått mensen for 4-5 månder siden, det fikk eg for første gang for 2 månder siden...mens nr 2 er 21 dager forsinket nå... så er kjempe redd og usikker... har lest artikklene om forsinket mens... men er fortsatt usikker... foreldrene mine vet ikkje noko, å eg vil ikkje kjøpe test med kjent folk.... ka gjør eg nå? kan man bli gravid uten at man har hatt sex ( som man husker vertfall ) og uten mensen?? HJELP!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

For at du skulle  kunne bli gravid må det på en eller annen måte ha  kommet sædceller inn i skjeden din.   Om du ikke har hat samleie er faren for graviditet svært liten. Men man kan bli gravid om en gutt fingrer en jente med sæd på fingrene.....
Har man ikke mensen har man heller ikke eggløsning. Men det trenger ikke hindre graviditet. Det er slik at mensen kommer først 14 dager etter en eggløsning. Når mensen kommer er det ikke vanlig at den er regelmessig. I en oppstartfase med mensen kan det gå flere måneder mellom hver gang mensen kommer. 

Regner med at faren for at du skulle ha blitt gravid er svært liten. Det at du har hat hodepine og følt deg kvalm i flere måneder har sannsynligvis ingenting med graviditet å gjøre. Når man begynner å se på magen sin vil den variere litt  i størrelse over tid. Magen kan også bli oppblåst av  noe av det du spiser.

Dersom det er den minste sannsynlighet for at du skulle kunne ha blitt gravid bør du få tatt en gravitest. Slik test får du tatt hos helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom

Hilsen jordmor, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit


Quiz: Kva veit du om demokrati?

Kva passer best inn i demokratisk tankegang?