Hopp til hovedinnholdet

Hjelp meg med en ond og manipulerende søster.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente som går i 9.klasse og som er litt trist for tiden. Min søster er 17 år og er veldig manipulerende og egoistisk. Hun får alt det hun vil ha, mens jeg får ikke noe. Hun har alt fra dyre merkeklær og alt, mens jeg har ikke noe. Dette gjør meg veldig trist, fordi jeg får ikke noen nye klær aldri, bare brukte som jeg har arva fra søstern min. Hun er veeldig grådig og vil aldri dele noe med meg. Hver gang jeg spør om å få låne skriker hun alltid på meg å klyper meg. Jeg har stjelt fra henne mange ganger, men hun finner ut og blir vveeeelig sint også blir hun gærn. Kjære ung hjelp med en ond og manipulerende heksesøster!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss!
Så leit at du er trist. Det er også veldig leit at du ikke har et godt forhold til storesøsteren din.  
Det er ikke greit at hun klyper deg i armen når hun er sint. Jeg tenker at det kan gjøre deg redd og usikker. Har du snakket med mamma og pappa om dette? Det er viktig at du forteller dette til dine foreldre, først da har de muligheten til å kunne hjelpe deg. Foreldre er ofte mer interessert i å hjelpe sine barn en man skulle tro.
Jeg forstår at det noen ganger er veldig kjedelig å arve klær etter eldre søsken, og at det føles urettferdig når hun får nye klær som du også har lyst på. Det hadde vært veldig fint om dere kunne blitt enige om å låne klær av hverandre. Det koster jo mange penger dersom man skal ha merkeklær.
 
Kanskje dere kan lage en avtale: Når du spør henne om å låne klær, så svarer hun deg på en ordentlig måte. Og når hun svarer deg på en ordentlig måte, så stjeler ikke du noen klær fra henne.
Dersom dere ikke klarer dette på egenhånd kan dere spørre om mamma og pappa kan hjelpe dere med dette.
 
Legger ved en artikkel om søskenkrangel som jeg anbefaler deg å lese.
 Håper noe av dette kan hjelpe deg. Ønsker deg masse lykke til!
 
 
 
 




Hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit