Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å sende bilder av meg til en annen gutt?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei Kan jeg som er 15 sende bilder av meg til en annen gutt på 16 eller er det ulovlig siden han er over den sexuelleavalder når jeg er under. Mener bilder som foreksempel føtter, tær, rumpe, mage. Og er det ulovlig å trade nakenbilder selv han er 16 og jeg er femten når vi stoler på hverandre. Såklart hvis man stoler på hverandre. Eller om jeg er femten og han er fjorten Hilsen homofil gutt på 15

Besvart 17.08.2018 10:08
 

Svar
Hei gutt 15 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at det kan være fristende å sende nakenbilder av seg selv til en som en liker veldig godt og mener at en stoler på. Samtidig er det å stole på ferskvare. Det vil si at forhold kan endre seg og om dere fortsatt stoler på hverandre når det har gått en tid, er slett ikke sikkert.

Derfor anbefaler jeg deg å ikke sende slike bilder, uansett hva du tenker og føler nå. Framtiden kan gi konsekvenser du slett ikke hadde forutsett, og det bør du unngå. På dette området kan en ikke være for forsiktig.

Her er det mange ulike lover og regler som det kan være vanskelig å holde oversikt over. Men hvis du sender, mottar eller deler nakenbilder, er det kjempeviktig å vite hva som er lov og ikke lov. Derfor har vi laget en artikkel om dette som jeg anbefaler deg å lese. Her kan du lese hva som er straffbart og hva du må passe på. 

Jeg har også lagt ved noen andre artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Har du opplevd utpressing på nett?

Gutt på rommet sitt foran pc (www.colourbox.com)

Hvis noen får deg til å sende seksualiserte bilder i sosiale medier og truer med å spre dem videre, er det kjempeviktig at du sier ifra til noen. Det er mange som kan og vil hjelpe deg.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

Har du delt nakenbilder av andre?

Gutter sitter i trappa og ser på mobilene sine (colourbox.com)

Har du videresendt et bilde som bare var ment til deg, og skjønt at det ikke var en ok ting å gjøre? Her er noen tips til hvordan du kan rydde opp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv