Hopp til hovedinnholdet

Jeg skulle gjerne ha anmeldt han, men har ikke noe bevis på det som skjedde

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. For et år siden så ble jeg lagt til på snapchat av en mann som jeg ikke viste hvem var, men han viste tydelig hvem JEG var. Vi begynte å snakke å komme nærmere åsånt da.. helt til at han spurte meg om nakenbilder men jeg sa jo selfølgeli NEI! til slutt begynte han å sende meg dickpicks å det likte jeg ikke... så spurte han meg om jeg ville komme hjem til han å ha sex med han å at han selv innrømte at han kunne få trøbbel for dette, siden det viste seg at han var 24 år gammel.... jeg skulle gjerne ha anmeldt han men jeg har ikke noe bevis på det han gjorde selvom jeg vet at han gjorde det.

Besvart 13.09.2018 21:15
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss!

Du her helt rett i at du kan anmelde han. På grunnlag av flere ting. Siden du er under 18 år og regnes som barn er det ekstra alvorlig å forsøke å få deg til å sende nakenbilder og si at han vil ha sex med deg. Det er heller ikke lov å sende nakenbilder til deg som du ikke vil ha.

Det er sånn at politiet har mulighet i enkelte saker til å hente frem bilder og meldinger som er slettet på telefoner. Det lureste er egentlig å ta kontakt med politiet der du bor og snakke med dem.  

Det du har opplevd er ikke greit for deg, samtidig kan det hende at denne typen også gjør dette mot andre barn og unge. Kanskje har politiet allerede kjennskap til han.

Dersom du husker brukernavn, har screenshotter, husker datoer for når du har fått bilder eller meldinger, så er alt dette til hjelp når du snakker med politiet.

Dersom du får flere meldinger så screenshott eller ta bilde av disse og gi til politiet. Mange som er i din situasjon synes det kan være litt tøft å så i dette alene, så snakk med en voksen du stoler på, gjerne foreldrene dine.

Jeg heier på deg!!! 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Er det lov å sende dickpics?

Jente får dickpick

Det er ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet ditt til folk som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit