Hopp til hovedinnholdet

Jeg sendte nudes, og nå vet alle det..

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Foreldrene mine har alltid sagt at jeg ikke skulle sende nudes. Men her om dagen gjorde jeg det. Jeg sendte til 2 men nå går den ene rundt å sier at jeg har gjort det å at jeg har sendt det til mange og sånt. Alle på skolen hans veit det å de er bv mine som går der. Alle er sikkelig sure på meg å alle veit Om det. Jeg veit ikke hva jeg skal gjøre nå siden jeg vil ikke skuffe foreldrene mine ved å si det

Besvart 11.01.2019 18:41
 

Svar
Hei

Så kjipt at du har havnet i denne situasjonen. 

Du er ikke alene, flere har gjort slik som deg. Det er fort gjort å sende noe man kanskje angrer på i etterkant. 

Selv om foreldrene dine har sagt at du ikke skal sende nudes, så går det fint an å snakke med dem om det. De mente sikkert bare at du ikke måtte gjøre det fordi du kunne havne i trøbbel. De aller aller fleste foreldre vil vite det når barnet deres er i trøbbel, slik at de kan hjelpe. 

Det er kjipt at alle har fått vite det. Men det som er rart er at de er sure? Hvorfor det? Av alle her så er det jo du som har rett til å være sur, for at de du sendte bildene til har fortalt (eller vist?) bildene videre.

Du har ikke gjort noe galt, det er det guttene som har gjort å da blir det jo helt tullete at du skal "straffes" for dette, ved at de snakker om det og at de er sure. Prøv å IKKE bry deg om dette. Du har ingenting å skamme deg over <3

Det er ulovlig å dele eller vise frem andres nakenbilder, og du har mulighet til å anmelde dem til politiet dersom de har gjort det. 

Jeg tror det er veldig lurt at du snakker med foreldrene dine, slik at de kan hjelpe deg og støtte deg. Det kan også være en ide å forsøke å få kontroll på om guttene har delt videre, og eventuelt få dem til å slette. 

Hvordan dere går frem da finner du en artikkel om dette -->HER<-- 

Du kan også kontakte slettmeg.no for hjelp og råd.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor sender noen nudes?

Her har du bananen min (#ikkegreit)

Noen sender nakenbilder for spenning og fordi de blir kåte, noen ønsker å flørte eller finne en kjæreste, mens andre kan føle seg presset til det.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Stå opp mot slutshaming

Jente lei seg (colourbox,com)

"Slutshaming" gjør at mange er redde for å stille opp for venner som står alene og avkledd på nett. Vær en god venn og stå opp mot rykter og baksnakking.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit