Hopp til hovedinnholdet

Stemoren min slår lillesøsteren min, hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har en stemor fra Thailand, hun og pappaen min har vært gift i kanskje sånn 5,6,7 år. De har eg barn sammen som altså da er min lillesøster på 3 år. Hun har fullt av blåmerker fordi stemoren min slår henne og pappa sier ingen ting, men pappa er veldig snill og stemoren min sie at Elise (lillesøster min) er vant til det og at det er det de gjør der ho kommer fra, men jeg sier det ikke er greit , men hun hører ikke. Og jeg har en veldig spesiell mor også å jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Besvart 18.02.2019 22:57
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er veldig store forskjeller på hvordan og hva som er gret når det kommer til barneoppdragelse rundt omkring i verden. I mange land er det lov å slå barn. i Norge er dette imidlertid ikke lov. Barn skal ikke være vant til å bli slått.

Om ingen av de voksne rundt deg er villige til å gjøre noe med det bør du ringe barnevernet. enten der du bor eller Alarmtelefonen 116 111. Du kan også snakke med helsesykepleier eller sosiallærer på skolen din. Stemoren din trenger tydeligvis hjelp til å være mamma for søsteren din uten å slå.

Håper dette er til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit